Ideea

Pe scurt, Viața la Brașov este o publicație de actualitate locală, destinată atât brașovenilor, cât și acelora care visează ca, la un moment dat, să trăiască în acest oraș.

Puțin mai pe larg, proiectul de față a apărut după ce inițiatorul acestuia a lăsat belșugul din București și a renunțat la a mai întoarce banii cu lopata pentru a se plimba pe Dealul Melcilor. Lăsând gluma, Viața la Brașov presupune, în primul rând, o întâlnire între oraș și locuitorii săi. Abordarea este una oarecum diferită față de cea a publicațiilor de știri clasice: nu suntem încrâncenați și nu căutăm senzaționalul. Tratăm, în ritmul nostru, viața la Brașov și toate aspectele sale, pe măsură ce le descoperim. Așadar, din punct de vedere al experienței traiului local, al scandalurilor și subiectelor sensibile, ne declarăm virgini. Iar asta poate fi atât un lucru bun, cât și unul rău. Depinde cum priviți această dilemă: fie respingeți din capul locului ideea de a vă încrede într-un proiect ce, deocamdată, nu e de-al locului (dar își dorește să devină), fie alegeți să descoperiți împreună cu noi, prin ochii unor brașoveni „fără experiență”, viața în, probabil, cel mai frumos oraș al țării.

Conținutul

Pe site și pe canalele conexe (Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, Pinterest) publicăm constant materiale de actualitate despre orașul Brașov și împrejurimile sale. Nu încercăm să fim primii, ci căutăm să găsim acele subiecte și abordări care să incite la dezbatere constructivă și la dialog. Ne dorim să stârnim curiozitatea și să ne delimităm de zgomotul de fond. Nu în ultimul rând, urmărim să contribuim, pe cât posibil, la viața orașului și să scoatem în evidență lucrurile cu adevărat bune care se întâmplă aici.

De ce Viața la Brașov și nu Viața în Brașov?

În mod normal, când te referi la un oraș sau la un loc oarecare în timp ce te afli în interiorul lui, vei spune că te afli în acel oraș/loc. În cazul nostru, „Viața în Brașov” ar fi avut mai mult sens pentru o publicație de actualitate locală.

În schimb, noi am preferat varianta cu la din următoarele motive:

  • păstrează în titlu ideea de bază a publicației, aceea de a fi apărut ca urmare a mutării la Brașov, în ianuarie 2021, a unui bucureștean dornic să își schimbe viața în bine;
  • nu se adresează doar brașovenilor, ci tuturor acelora care își doresc să se mute aici la un moment dat;
  • nu în ultimul rând, parcă sună mai bine.

Vă mulțumim că ne citiți.